2019-12-05 14:41:26• hírek • Bajnai Botond

Mesekönyvvel támogatják a magyar óvodásokat

A Magyar Iskolaválasztási Program részeként mesekönyvet és csokoládét kapnak a megye magyar óvodáinak nagycsoportosai a Rákóczi Szövetségtől.

Mint arról korábban beszámoltunk, az idei évtől Szatmár megye is csatlakozott a már több évtizede létező Rákóczi Szövetséghez, melynek célja többek között a határon túli magyarság-, és magyar oktatás megsegítése.
 

Azáltal, hogy Szatmár megyében is létrejött a szövetség fiókszervezete, lehetőség nyílt, hogy megyénk magyar tanintézményei is bekapcsolódjanak olyan programokba, amelyeket a Rákóczi Szövetség évről évre megszervez.
 

Az egyik ilyen, a karácsonyi ünnepkör közeledtével a Magyar Iskolaválasztási Program akciója, melynek keretében minden olyan nagycsoportos gyermek, aki jövőre már iskolás lesz, a Rákóczi Szövetség jóvoltából egy ajándékcsomagban részesül.
 

A Rákóczi Szövetség Mikulásától kap ajándékba egy gyönyörű-szép könyvet, amely a legszebb és legkedveltebb magyar népmeséket foglalja magába. Idén megyénkben mintegy 1220 magyar óvodást ajándékoznak meg.



Csütörtök délelőtt Póti Eduárd, a Rákóczi Szövetség Szatmári megyei szervezetének gazdasági elnöke a Kinizsi óvodában adta át az első ajándékcsomagokat, majd elmondta: „Most még a szülők azok, akik ezeket a meséket felolvasva segíthetik a gyermekkel megismertetni a könyv tartalmát, de miután a kicsik is megtanulnak olvasni, a nem is olyan távoli jövőben ők is sok élményt szerezhetnek a könyv által.”
 

Póti Eduárd azt is hozzátette, a program fő célja, hogy a szülők megértsák, mennyire fontos, a gyermekek magyar tannyelvű tanintézménybe való íratása, amiben a Rákóczi Szövetség a jövőben is támogatást kínál a magyar családok számára.
 

„Ez a program itt nem áll le: aki jövőre előkészítő osztályba megy, és magyar tannyelvű tanintézményben kezdi majd meg tanulmányait, egy jó minőségű iskolatáskát is fog kapni, a Rákóczi Szövetségtől, illetve egy egyszeri 10.000 Forintos ösztöndíjban is részesülni fognak ezek a gyerekek”.
 

A Rákóczi Szövetség ígérete szerint ezt a programot a jövőben is folytatni fogják, így minden évben a nagycsoportosok részesülni fognak a szövetség ajándékaiból. Tehát aki idén még csak középcsoportos, de jövőre már előkészítőbe készülő nagycsoportos óvodás lesz, részesül majd a Rákóczi Szövetség aktuális kiadványából.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: